Τι προσέχουμε όταν αναλαμβάνουμε την εκτίμηση επώνυμων ρολογιών;

Η αγορά ενός επώνυμο ή γενικά ακριβού αντικειμένου είναι μια απόφαση που δεν γίνεται να ληφθεί γρήγορα ή άκριτα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα πάντα για το αντικείμενο που σας ενδιαφέρει, ώστε να είστε σε θέση να αποφασίσετε αν αξίζει να δώσετε τα χρήματα που ζητούνται ή όχι. Ειδικά, για ένα ρολόι υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι παράγοντες που ένας εκτιμητής εξετάζει, για να εκτιμήσει την αξία του. Οι παράγοντες αυτοί είναι οι εξής:

Υπάρχουν πολλές και διάφορες μάρκες, αλλά οι πιο γνωστές και δημοφιλείς για την άριστη ποιότητά τους είναι οι Rolex, Vacheron Constantin, Patek Philippe, Ωmega και άλλες.

Ο σειριακός αριθμός και διάφοροι κωδικοί ή αριθμοί αναφοράς συμβάλλουν στην αναγνώριση συγκεκριμένων τύπων ρολογιών που κυκλοφορεί κάθε εταιρεία.

Το αν ένα ρολόι είναι καινούριο και ακόμα σφραγισμένο στο κουτί του, μεταχειρισμένο σε άριστη κατάσταση, ή αν έχει έντονα σημάδια χρήσης πάνω του παίζει σπουδαίο ρόλο στον καθορισμό της αξίας του και στην διαμόρφωση της νέας του τιμής.

Το πότε δημιουργήθηκε και κυκλοφόρησε ένα ρολόι συμβάλλει στην παλαιότητα και την συλλεκτικότητά του.

Το μέγεθος της κάσας, δηλαδή του κεντρικού και βασικού μέρους κάθε ρολογιού, παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του συγκεκριμένου αντικειμένου.

Οι πιθανές κινήσεις ενός ρολογιού είναι η μηχανική, που χρειάζεται να κουρδίσουμε το ρολόι για να αλλάξει η ώρα, η αυτόματη, όπου το κούρδισμα γίνεται από το ίδιο το ρολόι, και η quartz, που λειτουργεί με μπαταρία και για αυτό δεν απαιτείται κούρδισμα. Τα αυτόματα είναι συνήθως πιο ακριβά.

Πιθανά υλικά κατασκευής ενός ρολογιού είναι ο χρυσός, το ατσάλι, ένα κράμα των δύο προαναφερθέντων υλικών, το ασήμι, το ατσάλι και άλλα.

Η συσκευασία του, πιστοποιητικό γνησιότητας και άλλα.

Γιατί να ζητήσετε την εκτίμηση ενός ρολογιού;

Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα αρίστης ποιότητας ρολόι, αξίζει να σιγουρευτείτε ότι θα επενδύσετε τα χρήματά σας σε ένα προϊόν που είναι αυθεντικό και θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες σας. Η αγορά ενός πραγματικά επώνυμου ρολογιού, πέρα από την προφανή λειτουργικότητα τού να βλέπετε εύκολα και γρήγορα τι ώρα είναι, αναβαθμίζει την εμφάνισή σας, καθώς έχετε ένα αληθινό κόσμημα στο χέρι σας.

Πέρα από την επιθυμία αγοράς, είναι εξίσου σημαντικό να είστε ενήμεροι για την αξία των προσωπικών σας αντικειμένων. Η γνώση αυτή σας επιτρέπει να γνωρίζετε ποια κοσμήματά σας θα είναι καλό να φυλάσσετε ή να είστε πιο προσεκτικοί με αυτά, ώστε να μην τα χάσετε ή να μην σας τα κλέψουν.

Τέλος, σε περίπτωση κάποιας οικονομικής ανάγκης, ένα επώνυμο ρολόι μπορεί να λειτουργήσει ως πηγή χρημάτων, καθώς πουλώντας το στην Fasma Hellas θα λάβετε πίσω ένα άκρως ικανοποιητικό ποσό.

Γιατί να προτιμήσετε την Fasma Hellas για εκτίμηση επώνυμων ρολογιών;

Η Fasma Hellas έχει ενεργή παρουσία στον τομέα της αργυροχρυσοχοΐας από το 1974. Όλα αυτά τα χρόνια φημίζεται για τον επαγγελματισμό και την ακεραιότητα των υπηρεσιών εκτίμησης και αγοράς επωνύμων ρολογιών αλλά και άλλων πολύτιμων αντικειμένων που προσφέρει. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει στην κατοχή της τελευταίας τεχνολογίας φασματογράφους, οι οποίοι γρήγορα και έγκυρα εκδίδουν πλήρεις αναφορές για τα αντικείμενα που αναλύουν.

Οι έμπειροι εκτιμητές μας όχι μόνο θα σας κατατοπίσουν για την κατασκευή και την αξία του ρολογιού σας αλλά επίσης θα σας παρέχουν ένα πιστοποιητικό με όλες αυτές τις πληροφορίες.

Παράλληλα, στην περίπτωση που θέλετε να πουλήσετε το ρολόι σας, οι εκτιμητές μας είναι σε θέση να σας προσφέρουν μία δίκαιη και συνάμα συμφέρουσα τιμή για αυτό.

*Η εταιρία για όλες τις δραστηριότητες που εκτελεί λειτουργεί με κρατική άδεια*
*Παρακαλούνται οι έμποροι που φέρουν αντικείμενα που χρίζουν τις υπηρεσίες μας να φέρουν δελτίο αποστολής και λοιπά παραστατικά. Οι ιδιώτες επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας*

Xρήσιμες πληροφορίες για ρολόγια ROLEX

Εκτιμήσεις Ρολογιών

Από τις αρχές περίπου του 20ού αιώνα το ρολόι χειρός, αντί τσέπης, αποτελεί την πιο συχνή μορφή ρολογιού αλλά και σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί κόσμημα πολυτελείας ειδικά όταν είναι κατασκευασμένο από πολύτιμα μέταλλα όπως χρυσό, πλατίνα κ.α και όταν το κοσμούν πολύτιμοι λίθοι. Οι ελβετικές βιομηχανίες φημίζονται για την καλαισθησία και την πολυπλοκότητα των μηχανισμών τους.

Στη Fasma Hellas γνωρίζουμε καλά ότι προκειμένου να εκτιμηθεί σωστά ένα ρολόι πρέπει να ληφθούν σοβαρά οι παρακάτω παράγοντες:

Μάρκα Ρολογιού: Rolex, Vacheron Constantin, Patek Philippe, Ωmega κ.α )
Μοντέλο Ρολογιού: Που το χαρακτηρίζει το S/N και οι λοιποί κωδικοί αναφοράς
Κατάσταση Ρολογιού: Καινούριο, μεταχειρισμένο, τα σημάδια χρήσης αν υπάρχουν, αν έχει γίνει service κ.α)
Χρονολογία, Διαστάσεις, Κίνηση Μηχανής: Το έτος του ρολογιού είναι ένας πού σημαντικός παράγοντας της εκτίμησης ενός ρολογιού καθώς καθορίζει την παλαιότητα αλλά και τη συλλεκτικότητα του αντικειμένου, Οι διαστάσεις της κάσας πχ 26mm, 36mm, 38mm, 40mm, 44mm, η κίνηση της μηχανής είναι καθοριστική στην τιμή ενός ρολογιού καθώς τα αυτόματα έχουν υψηλότερη τιμή αγοράς αλλά και μεταπωλήσεις σε σχέση με αυτά με μπαταρία.
Υλικό Κατασκευής: Χρυσό ( Λευκό, κίτρινο, ροζ) Ατσάλι, Μισό Χρυσό μισό ατσάλι
Συνοδευτικά Έγγραφα: Κουτί, Χαρτιά και λοιπά πιστοποιητικά ρολογιού.

Πέρα από τις έγκυρες εκτιμήσεις, δεν διστάζουμε να υποβάλλουμε συμφέρουσες προσφορές για την αγορά επωνύμων ή συλλεκτικών ρολογιών που είναι ξεκάθαρο ότι έχουν δεχτεί πολλή αγάπη, προσοχή και φροντίδα από τους τωρινούς κατόχους τους.  

Xρήσιμες πληροφορίες για ρολόγια Patek Philippe

Όπως όλες οι άλλες μάρκες ρολογιών, το Patek Philippe χρησιμοποιεί αριθμούς αναφοράς για τα ρολόγια του. Ο αριθμός αναφοράς είναι ο ίδιος με τον αριθμό μοντέλου και βοηθά στην αναγνώριση ενός συγκεκριμένου ρολογιού χωρίς να χρειάζεται να γράψετε ολόκληρο το όνομα του μοντέλου.

Διαφορετικές εταιρείες ρολογιών έχουν διαφορετικές μορφές αριθμών αναφοράς που χρησιμοποιούν. Αλλά οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν μια λογική χρήση αριθμών αναφοράς, όπου κάθε ψηφίο και κάθε θέση σημαίνει κάτι.

Ακούτε συχνά τα άτομα να χρησιμοποιούν αριθμούς αναφοράς Patek Philippe 5711 ή 7018. Και με τόσα πολλά μοντέλα από την Patek Philippe μπορεί να φαίνεται αδύνατο να τα μάθετε όλα αυτά. Στην πραγματικότητα, όταν καταλαβαίνετε πώς χρησιμοποιούνται οι αριθμοί αναφοράς και τα ψηφία για την αναγνώριση ενός μοντέλου, γίνεται πολύ πιο εύκολο να μάθετε έναν μεγαλύτερο αριθμό αναφορών Patek Philippe.

Οι αριθμοί της Patek Philippe αρχιζουν με 3,4,5,6, ή 7. Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης.
Οι αριθμοί που αρχίζουν 3,5,6 δείχνει ότι το μοντέλο είναι ανδρικό. Ενώ τα ρολόγια που αρχίζουν με 4 και 7 σημαίνει πως το μοντέλο είναι γυναικείο.

Φυσικά από άποψη τιμής ή συλλεκτικοτητας κυρίως είναι η σειρά Nautilus:

Γράμματα με αριθμό αναφοράς Patek Philippe

Εκτός από τα ψηφία στον αριθμό αναφοράς, μπορείτε επίσης να δείτε το Patek Philippe χρησιμοποιώντας γράμματα μετά τους αριθμούς αναφοράς του.

T – Το γράμμα T στον αριθμό αναφοράς Patek Philippe σημαίνει “Titanium”. Όπως ίσως γνωρίζετε, η Patek Philippe δεν κάνει ρολόγια τιτανίου, εκτός από μερικά κομμάτια.

J – Jaune σημαίνει κίτρινο στα γαλλικά. Αυτό αναφέρεται στο υλικό θήκης κίτρινο χρυσό.

R – Το γράμμα R αναφέρεται σε Rose gold.

G – Το γράμμα G αναφέρεται στη λέξη Gris και σημαίνει “γκρι”. Στη γλώσσαPatek Philippe, αυτός είναι ο λευκός χρυσός.

A – Το γράμμα A αναφέρεται στη λέξη “Acier”, η οποία είναι γαλλική για χάλυβα. Αυτή η επιστολή χρησιμοποιείται για ρολόγια ανοξείδωτου.

P – Το γράμμα P αναφέρεται στην πλατίνα.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είδους ρολόγια δέχεται η Fasma Hellas για εκτίμηση;

Η Fasma Hellas δέχεται όλα τα είδη ρολογιών για εκτίμηση. Για να μην πάνε τα χρήματά σου στράφι, καλύτερα να αξιοποιήσεις αυτήν την υπηρεσία για ένα πολυτελές ρολόι.

Τι θα πρέπει να περιμένω από μια εκτίμηση ρολογιού;

Ένας εκτιμητής θα εξετάσει την κατάσταση του ρολογιού, τη μάρκα και τα χαρακτηριστικά του σχολαστικά. Ύστερα, θα μπορέσει να σας πει την αξία του.

Μπορώ να πουλήσω πολυτελή ρολόγια στη Fasma Hellas;

Ναι, μπορείτε. Η Fasma Hellas θα αγοράσει τα ρολόγια που δε θέλετε άλλο πια.

Μπορώ να αγοράσω ένα πολυτελές ρολόι από τη Fasma Hellas;

Όχι, δε μπορείτε. Η Fasma Hellas μόνο εκτιμά και αγοράζει ρολόγια, δεν τα πουλάει.

Πώς μπορώ να καταλάβω αν ένα ρολόι είναι αληθινό ή όχι;

Πρέπει οπωσδήποτε να λάβετε ένα πιστοποιητικό γνησιότητας με την αγορά ενός ακριβού ρολογιού. Επίσης, η γνώμη ενός εκτιμητή που εμπιστεύεστε μπορεί να αποβεί σωτήρια, αποφεύγοντας να ξοδέψετε χρήματα για ένα ψεύτικο ρολόι.