Πλατίνα – Ανάλυση Πολύτιμων Μετάλλων

Platinum 4
Platinum Ore

Πλατίνα

Η Πλατίνα είναι το στοιχείο με χημικό σύμβολο Pt και θερμοκρασία τήξης 1768,3 C βαθμούς.

Platinum Bar

Περισσότερα

Τη συναντάμε σε κοσμήματα 950 βαθμών, νομίσματα αλλά και ράβδους 999,5 και 1000 βαθμών, διαφόρων γραμμαρίων.

Τι είναι η πλατίνα;

Η πλατίνα είναι ένα χημικό στοιχείο με σύμβολο Pt. Ανήκει στα ευγενή μέταλλα, όπως ο χρυσός, το ασήμι και το παλλάδιο. Το χρώμα του είναι ένας συνδυασμός ασημί με λευκό, και έχει μια μεταλλική λάμψη. Βρίσκεται μαζί με το παλλάδιο και άλλα υλικά στο υπέδαφος. Η διαδικασία τόσο της εξόρυξης όσο και της απομόνωσης της πλατίνας από όλα τα υπόλοιπα στοιχεία είναι αρκετά απαιτητική. Πρόκειται για ένα βαρύ, όλκιμο και ανθεκτικό στα οξέα και στον χρόνο μέταλλο.

Ποια αντικείμενα είναι κατασκευασμένα από πλατίνα;

Πολλά αντικείμενα είναι κατασκευασμένα από πλατίνα ή κράματα αυτής. Μερικά από αυτά είναι:

  • Κοσμήματα
  • Νομίσματα
  • Καταλύτες αυτοκινήτων
  • Φάρμακα για χημειοθεραπείες
  • Βηματοδότες
  • Καθετήρες
  • Χωνευτήρια

Η πλατίνα και ο λευκόχρυσος είναι το ίδιο;

Όχι. Αν και πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι πρόκειται για το ίδιο υλικό, η ομοιότητα στο χρώμα τους είναι που γεννάει αυτή την λανθασμένη εντύπωση. Ο λευκόχρυσος είναι ένα κράμα, μία ανάμειξη, χρυσού με κάποιο άλλο μέταλλο, συνήθως παλλάδιο ή ασήμι. Ο συνδυασμός των μετάλλων είναι που δημιουργεί μια λευκή απόχρωση. Αντιθέτως, η πλατίνα είναι ένα μέταλλο που έχει από την φύση του ένα λευκωπό χρώμα.

Γιατί η πλατίνα είναι πιο ακριβή από τον χρυσό;

Αν και ο χρυσός είναι το πρώτο υλικό που έρχεται στο μυαλό των περισσοτέρων όταν ερωτώνται για τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο, η πλατίνα έχει μεγαλύτερη αξία. Για να είμαστε ακριβείς, η τιμή των δύο δεν διαφέρει πολύ. Αυτό που κάνει την πλατίνα πιο δαπανηρή είναι το γεγονός ότι είναι πιο βαριά και πυκνή από τον χρυσό. Αυτό σημαίνει ότι παραδείγματος χάριν για το ίδιο δαχτυλίδι, θα χρειαστεί περισσότερη ποσότητα πλατίνας από ό,τι χρυσού.

Επιπροσθέτως, τα περισσότερα δαχτυλίδια και γενικότερα κοσμήματα από πλατίνα έχουν μεγαλύτερο ποσοστό πλατίνας από το ποσοστό χρυσού που χρησιμοποιείται στα χρυσαφένια κοσμήματα. Για αυτούς τους δύο λόγους καταλήγει η πλατίνα να είναι πιο ακριβή από τον χρυσό. 

Αν ενδιαφέρεστε να πουλήσετε κοσμήματα ή αντικείμενα από πλατίνα, μην διστάσετε να έρθετε στην Fasma Hellas και να ζητήσετε είτε μια ανάλυση είτε μια τιμή προσφοράς για την αγορά τους. 

Ανάλυση Πλατίνας: Γιατί να αναλύσετε τα πλατινένια αντικείμενά σας;

Ζητώντας τις υπηρεσίες ενός εκτιμητή και μαθαίνοντας με κάθε λεπτομέρεια τα υλικά που απαρτίζουν τα κοσμήματα ή άλλα προσωπικά σας αντικείμενα, επιβεβαιώνετε αν πρόκειται για αυθεντικά και πολύτιμα αντικείμενα και αν μπορούν να λειτουργήσουν σαν επένδυση ή όχι. Πλατινένια αντικείμενα μεγάλης αξίας, όπως είναι τα κοσμήματα και διάφορα σκεύη, μπορούν να αποκτήσουν ταυτόχρονα και μεγάλη συναισθηματική αξία αν περνούν από την μία γενιά στην άλλη ως οικογενειακά κειμήλια. Η πλατίνα είναι γνωστή για την ανθεκτικότητα στον χρόνο, οπότε αποτελεί το τέλειο υλικό για κάτι τέτοιο.

Στην περίπτωση που θέλετε να τα πουλήσετε στην Fasma Hellas, ένας εκτιμητής μας μπορεί να εγγυηθεί για την κατασκευή τους, ώστε να λάβετε την καλύτερη δυνατή τιμή.

Γιατί να επιλέξετε την Fasma Hellas για την ανάλυση πλατίνας;

Η Fasma Hellas έχει ενεργή παρουσία στον χώρο της ανάλυσης και αγοράς πολύτιμων μετάλλων, όπως η πλατίνα, από το 1974. Οι μακροχρόνιες συνεργασίες με εργαστήρια, κοσμηματοπωλεία, εμπόρους και ιδιώτες μαρτυρούν τον επαγγελματισμό και την ποιότητα της δουλειάς μας. Οι έμπειροι εκτιμητές μας, με την βοήθεια υπερσύγχρονων φασματογράφων, είναι σε θέση να σας εξηγήσουν με απλό και κατανοητό τρόπο ό,τι θέλετε να ξέρετε για τα προσωπικά σας αντικείμενα. Για να μπορείτε να αποδείξετε τα αποτελέσματα της εκτίμησης, λαμβάνετε και ένα πιστοποιητικό των αποτελεσμάτων της ανάλυσης των αντικειμένων σας.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι αντικείμενα δέχεστε για ανάλυση πλατίνας;

Η Fasma Hellas δέχεται και αναλύει ό,τι αντικείμενο κατασκευασμένο από πλατίνα έχετε.

Πόσα αντικείμενα από πλατίνα μπορώ να φέρω για ανάλυση;

Μπορείτε να φέρετε όσα πλατινένια αντικείμενα έχετε. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στον αριθμό αντικειμένων που δεχόμαστε για ανάλυση πλατίνας.

Πόση ώρα διαρκεί η ανάλυση πλατίνας;

Για να λάβουν οι ειδικοί την αναφορά σχετικά με τα στοιχεία που απαρτίζουν το κάθε αντικείμενό σας χρειάζονται μόλις 20 δευτερόλεπτα. Ύστερα, το προσωπικό μας μπορεί να σας εξηγήσει τα αποτελέσματα της ανάλυσης λεπτομερώς.

Θα λάβω κάποια πιστοποίηση για την ανάλυση;

Φυσικά. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό για το κάθε αντικείμενο πλατίνας που αναλύσαμε.

Ύστερα από την ανάλυση, μπορώ να σας πουλήσω κάποια από τα αντικείμενα;

Η Fasma Hellas μπορεί να αγοράσει τα αντικείμενα από πλατίνα που δε θέλετε άλλο πια.