Παλλάδιο – Ανάλυση Πολύτιμων Μετάλλων

Palladium 3
Palladium Ore

Παλλάδιο

Το Παλλάδιο είναι το στοιχείο με χημικό σύμβολο Pd και θερμοκρασία τήξης 1554,9 C βαθμούς.

Palladium Ingots

Περισσότερα

Το συναντάμε σε νομίσματα και μπάρες διαφόρων γραμμαρίων με τη μεγαλύτερη καθαρότητα του να φτάνει τους 999,9-1000 βαθμούς.

Τι είναι το παλλάδιο

Το παλλάδιο είναι ένα χημικό στοιχείο με το χημικό σύμβολο Pd. Συγκαταλέγεται στα ευγενή μέταλλα, όπως είναι ο χρυσός, το ασήμι και η πλατίνα. Όπως πολλά άλλα μέταλλα, το παλλάδιο βρίσκεται στο υπέδαφος της γης και απαιτείται εξόρυξη, για να μπορέσει να έρθει στα χέρια των ανθρώπων και να το επεξεργαστούν. Η διαδικασία αυτή είναι ιδιαίτερα επικερδής, καθώς συνάμα γίνεται εξόρυξη και άλλων χρήσιμων μετάλλων. Για τον διαχωρισμό του παλλαδίου από τα άλλα μέταλλα και τον αποχωρισμό άχρηστων υλικών, στα χυτήρια υποβάλλεται στην διαδικασία τήξης, φτάνοντας στους 1554,9C βαθμούς, αλλά απαιτείται περαιτέρω χημική επεξεργασία, ώστε να απομείνουν στο τέλος καθαρά κομμάτια παλλαδίου.

Ποια είναι η ιστορία πίσω από το παλλάδιο;

Ο  Άγγλος χημικός Ουίλλιαμ Χάιντ Ουόλλαστον ανακάλυψε το παλλάδιο το 1803. Θέλοντας, μάλιστα, να κρατήσει μυστικό τον τρόπο με τον οποίο κατόρθωσε να ανακαλύψει το συγκεκριμένο μέταλλο και να το απομονώσει από άλλα στοιχεία, διαφήμισε την πώληση παλλαδίου στις εφημερίδες ανώνυμα. Έτσι, το παλλάδιο έγινε το πρώτο στοιχείο που πρώτα τέθηκε προς πώληση και μετά ανακαλύφθηκε ο τρόπος απομόνωσής του. Ο Ουόλλαστον απέκτησε έτσι το μονοπώλιο στην πώληση παλλαδίου μέχρι το 1826, καθώς λίγο πριν το θάνατό του δημοσίευσε τον τρόπο επεξεργασίας και απομόνωσης παλλαδίου που ακολούθησε.

Όσο για το όνομα τού μετάλλου, ο Ουόλλαστον το εμπνεύστηκε από τον αστεροειδή Παλλάς, που είχε ανακαλυφθεί δύο χρόνια νωρίτερα. Το όνομα του αστεροειδή προήλθε από την θεά Αθηνά, την θεά της σοφίας από την αρχαία ελληνική μυθολογία, που την αποκαλούσαν και Παλλάδα.

Ποια αντικείμενα κατασκευάζονται από παλλάδιο;

Ίσως το παλλάδιο να μην είναι το πιο γνωστό μέταλλο, αλλά είναι απαραίτητο για την κατασκευή προϊόντων και εμπορευμάτων που χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι καθημερινά. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων προϊόντων είναι τα εξής:

  • Καταλύτες των κινητήρων των οχημάτων που τρέχουν με βενζίνη
  • Εξαρτήματα ηλεκτρικών συσκευών
  • Πυκνωτές
  • Κοσμήματα
  • Νομίσματα
  • Οδοντικές γέφυρες και στεφάνες
  • Χρώματα και Κολλητικές ουσίες

Γιατί αξίζει να μάθετε την αξία των αντικειμένων σας από παλλάδιο;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε την αξία των προσωπικών σας αντικειμένων, ώστε να τα διαχειρίζεστε όπως τους αρμόζει και να μην βγαίνετε ζημιωμένοι. Ειδικά το παλλάδιο, τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει μεγάλη αύξηση στην αξία του, καθώς κατάφερε, μάλιστα, να ξεπεράσει και τον χρυσό. Αυτό σημαίνει ότι είτε μπορείτε να τα κρατήσετε σαν πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο είτε να τα πουλήσετε στην Fasma Hellas.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να τα πουλήσετε, είναι χρήσιμο να προχωρήσετε σε ανάλυση παλλαδίου ώστε να γνωρίζετε τόσο το ακριβές ποσοστό παλλαδίου στο αντικείμενό σας όσο και ποια είναι η στιγμή που η τιμή του παλλαδίου είναι πιο υψηλή, ώστε να κάνετε την πώληση τότε.

Γιατί να εμπιστευτείτε την Fasma Hellas για την ανάλυση παλλαδίου;

Η Fasma Hellas δραστηριοποιείται στην ανάλυση και την αγορά πολύτιμων λίθων από το 1974. Όλα αυτά τα χρόνια συνεργάζεται με εργαστήρια, κοσμηματοπωλεία, εμπόρους και ιδιώτες, αναλύοντας και παρέχοντάς τους αρίστης ποιότητας υπηρεσίες. Οι μακροχρόνιες συνεργασίες αποδεικνύουν, άλλωστε, την εγκυρότητα και τον επαγγελματισμό της εταιρείας.

Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από άλλες εταιρείες στον χώρο είναι οι έμπειροι εκτιμητές μας και ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός μας. Με την χρήση φασματογράφου τελευταίας τεχνολογίας, μπορείτε να φέρετε τα κοσμήματα και τα αντικείμενα από παλλάδιο και μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα να ξέρετε τα πάντα για την κατασκευή και την αξία τους. Μάλιστα, θα λάβετε πιστοποιητικό των αποτελεσμάτων της ανάλυσης.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι αντικείμενα δέχεστε για ανάλυση παλλαδίου;

Ό,τι αντικείμενο παλλαδίου και αν έχετε στην κατοχή σας, το δεχόμαστε για ανάλυση.

Πόσα αντικείμενα παλλαδίου μπορώ να φέρω για ανάλυση;

Μπορείτε να φέρετε όσα αντικείμενα θέλετε. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.

Πόση ώρα διαρκεί η ανάλυση παλλαδίου;

Το μηχάνημα που εκτελεί τις αναλύσεις, ο φασματογράφος X-Strata 980, μέσα σε 20 δευτερόλεπτα έχει ολοκληρώσει την αναφορά σχετικά με τα στοιχεία που αποτελούν το αντικείμενό σας. Ένας ειδικός θα μείνει μαζί σας, για να σας εξηγήσει λεπτομερώς τι σημαίνουν τα αποτελέσματα αυτά.

Θα λάβω κάποια πιστοποίηση για την ανάλυση;

Μόλις ολοκληρωθεί η ανάλυση, θα σας δοθεί πιστοποιητικό για το κάθε αντικείμενό σας.

Ύστερα από την ανάλυση, μπορώ να σας πουλήσω κάποια από τα αντικείμενα;

Αν θέλετε να πουλήσετε τα αντικείμενα παλλαδίου, η Fasma Hellas μπορεί να τα αγοράσει στις καλύτερες τιμές της αγοράς.