Ο χρυσός ήταν και είναι ακόμα μία αρκετά ασφαλής επένδυση, αφού ο χρόνος έχει αποδείξει ότι πρόκειται για ένα πραγματικά και διαχρονικά πολύτιμο μέταλλο. Το διαδίκτυο έχει καταστήσει την αγορά χρυσού online πιο αβίαστη και γρήγορη σε σχέση με παλαιότερα, καθώς πολλές έμπιστες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται πλέον και ηλεκτρονικά. Ταυτόχρονα όμως, η ευκολία και η ανωνυμία της δημιουργίας ιστοσελίδων φέρνει στο ίντερνετ και πολλούς κερδοσκόπους. Η Fasma Hellas παραθέτει παρακάτω βασικές συμβουλές που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζουν και να ακολουθούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για αγορά χρυσού online, ώστε να παραμένουν αυτοί και οι προσωπικές τους πληροφορίες ασφαλείς. 

Έμπιστες Εταιρείες

Η αγορά χρυσού είναι μία εξαιρετικά σοβαρή επένδυση, καθώς όχι μόνο κοστίζει ακριβά αλλά επίσης προϋποθέτει ότι ο αγοραστής θα λάβει ένα αυθεντικό προϊόν ανάλογο της τιμής του. Για να είναι λοιπόν κάποιος σίγουρος ότι οι πληροφορίες που έλαβε και τον οδήγησαν στην πραγματοποίηση της αγοράς ήταν αληθείς, θα πρέπει να απευθύνεται σε αξιόπιστες εταιρείες με χρόνια εμπειρίας και όνομα στον χώρο. Μία επαγγελματική ιστοσελίδα με λεπτομερείς περιγραφές των προϊόντων, με πιστοποιητικά για την αυθεντικότητά τους, με ανάλυση της φιλοσοφίας της εταιρείας, με τρόπους επικοινωνίας και κριτικές είναι άξια εμπιστοσύνης. 

Είδη Χρυσού

Ο χρυσός κυκλοφορεί σε τόσες πολλές διαφορετικές μορφές που είναι σημαντικό να αποφασίσετε από πριν ποιο είδος είναι εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στο budget και τις ανάγκες σας. Από την αγορά ράβδων χρυσού μέχρι χρυσών κοσμημάτων, οι τιμές και τα καράτια χρυσού ποικίλουν. Για παράδειγμα, αν επιθυμείτε να προσφέρετε ένα καλό και αξέχαστο δώρο σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, τότε μια χρυσή λίρα ή ένα χρυσό βραχιόλι είναι εκπληκτικές επιλογές. Αντιθέτως, αν στόχος σας είναι η αύξηση της περιουσίας, έχοντας ποικιλία στα κινητά και ακίνητα στοιχεία που συμβάλλουν στον συνολικό σας πλούτο, οι πλάκες χρυσού είναι ό,τι πρέπει. 

Κατανόηση των προϋποθέσεων αγοράς

Όπως με όλες τις ηλεκτρονικές αγορές, είναι υποχρεωτικό να διαβάσετε τους όρους που υφίστανται για την αγορά και την αποστολή χρυσού από ένα συγκεκριμένο διαδικτυακό χώρο. Το κάθε site, και συνεπώς η κάθε εταιρεία, θέτει τις δικές του πολιτικές, οπότε μην πέσετε στην παγίδα να θεωρήσετε κάτι δεδομένο. Αν διαβάζοντας τους όρους, που υποχρεωτικά υπάρχουν σε όλες τις ιστοσελίδες, υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνετε, μη διστάσετε είτε να επικοινωνήσετε με τη συγκεκριμένη εταιρεία είτε να ζητήσετε συμβουλές από ένα έμπιστο οικονομικό σύμβουλο ή έμπορο χρυσού. 

Ασφαλείς Πληρωμές

Ασφαλείς Πληρωμές

Στην ίδια λογική με την παραπάνω συμβουλή, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα στην οποία πρόκειται να παραχωρήσετε τα στοιχεία της κάρτας σας διαθέτει ασφαλές σύστημα για πληρωμές. Καλό θα ήταν για την αγορά χρυσού online να χρησιμοποιήσετε μια προπληρωμένη κάρτα ή έναν λογαριασμό PayPal, ώστε, ακόμα και αν γίνει απόπειρα κλοπής χρημάτων, να μην αποκτήσει κανείς πρόσβαση στον βασικό τραπεζικό λογαριασμό σας. 

Οι επαγγελματίες της Fasma Hellas είναι στη διάθεσή σας, για να λύσουν κάθε είδους απορία για την αγορά χρυσού online.