Η Ελλάδα διαθέτει μεγάλη γκάμα νομισμάτων και αυτό οφείλεται στη μακρά ιστορία της. Πέρα από τα αρχαία ελληνικά νομίσματα τα οποία δεν είναι εμπορεύσιμα, η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, δημιούργησε μια αξιόλογη γκάμα νομισμάτων πολλά από τα οποία έχουν πουληθεί κατά καιρούς σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές. Στη Fasma Hellas, φτιάξαμε μια λίστα με μόνο λίγα, από αυτά.   

100 Δραχμές του 1876

Χρυσό Νόμισμα βάρους 32,25gr με καθαρότητα 90%. Δεν είναι, όμως, μόνο η αξία του μετάλλου του που του έχει δώσει την μεγάλη αξία του. Το συγκεκριμένο νόμισμα με το πορτραίτο του Βασιλιά Γεωργίου του Α’  κόπηκε μόνο μία χρονιά το 1876 και συγκεκριμένα στο νομισματοκοπείο του Παρισιού. Καταλαβαίνει κανείς ότι η σπανιότητά του είναι το πιο σημαντικό του χαρακτηριστικό και σε συνδυασμό με το αν βρεθεί σε πολύ καλή κατάσταση, μπορεί να εκτοξεύσει την τιμή του. Το συγκεκριμένο νόμισμα έχει δημοπρατηθεί σε τιμή που ανέρχεται στις 120.000€

100 Δραχμές του 1940 

Το συγκεκριμένο νόμισμα κόπηκε στο Λονδίνο το 1940 με αφορμή την 5η επέτειο της αποκατάστασης της Μοναρχίας στην Ελλάδα. Φέρει το πορτραίτο του Βασιλιά Γεώργιου Β’ και είναι φτιαγμένο από 32,25gr χρυσού καθαρότητας 90%. Η αξία του μετάλλου του μόνο, μπορεί να υπολογιστεί γύρω στα 1.600€, με τις σημερινές τιμές χρυσού, όμως το συγκεκριμένο νόμισμα, λόγω και πάλι της σπανιότητας του, έχει πουληθεί έναντι 30.000€ σε πάρα πολύ καλή πιστοποιημένη κατάσταση.

50 Δραχμές του 1876

Κατά απόλυτη αντιστοιχία με το πρώτο νόμισμα των 100 δραχμών βρίσκεται και αυτό των 50 δραχμών. Με βάρος αυτή τη φορά στα 16,12gr κόπηκαν, πάλι στο νομισματοκοπείο του Παρισιού, μόλις 182 τεμάχια του συγκεκριμένου νομίσματος. Πώς έχει επηρεάσει αυτό την αξία του; Ενώ η αξία μετάλλου του θα μπορούσε να υπολογιστεί με τις σημερινές τιμές γύρω στα 800€, το συγκεκριμένο νόμισμα έχει πουληθεί σε τιμές που ξεκινούν από 6.750€ και έχουν φτάσει τις 25.000€ στη καλύτερη δυνατή πιστοποιημένη κατάσταση. 

5 Δραχμές 1833-1846

Ένα ασημένιο νόμισμα στη λίστα με τα πιο ακριβά νομίσματα, το οποίο είναι και παλαιότερο από τα υπόλοιπα αφού κόπηκε επί της βασιλείας του βασιλιά Όθωνα. Το πορτραίτο του Όθωνα σε νεαρή ηλικία βρίσκεται στη μπροστινή μεριά του νομίσματος και πίσω η ονομαστική του αξία. Το συγκεκριμένο νόμισμα κόπηκε στο νομισματοκοπείο της Αθήνας, του Μονάχου και του Παρισιού. Κάποιες χρονιές και κάποιες κοπές είναι αρκετά σπάνιες και έχουν ανεβάσει τη τιμή του συγκεκριμένου νομίσματος ακόμα και στις 55.000€ σε εξαιρετικά καλή κατάσταση, με ελάχιστες φθορές. 

Στη Fasma Hellas, διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία ώστε να σας συμβουλέψουμε για την αξία των αντικειμένων σας. Μπορούμε να εξασφαλίσουμε την καθαρότητα του μετάλλου στα χρυσά και στα ασημένια νομίσματα σας και ταυτόχρονα να σας προτείνουμε τις καλύτερες τιμές της αγοράς για τις αγοραπωλησίες σας.