Οι χρυσές λίρες αποτελούσαν ένα πολύτιμο δώρο, το οποίο δίνεται σε ξεχωριστές περιστάσεις, γάμους, βαπτίσεις, γεννήσεις κ.α. Αυτό γιατί ο χρυσός αποτελεί ένα μέταλλο διαχρονικής αξίας και έτσι όταν προσφέρεται ως δώρο συμβολίζει τη σταθερότητα. Δείχνει την επιθυμία αυτού που το προσφέρει να έχει μια μακροχρόνια σχέση με αυτόν που το λαμβάνει. Ταυτόχρονα λόγω της υψηλής αξίας του, υπογραμμίζει και την αξία της σχέσης των δύο μερών. Στη Fasma Hellas, σας εξηγούμε τι πρέπει να γνωρίζει κάποιος προτού αγοράσει μια χρυσή λίρα και τί να προσέξει;

Χαρακτηριστικά του Νομίσματος

Το πιο σημαντικό έχει να κάνει με. Μια χρυσή λίρα Αγγλίας έχει βάρος 7,98gr και η καθαρότητά της είναι 22 καράτια δηλαδή 91,6% χρυσό. Κάτι επίσης σημαντικό είναι ότι χρυσές λίρες δεν κόπηκαν μόνο στην Μ. Βρετανία, άλλα και άλλα μέρη της βρετανικής κοινοπολιτείας, στην Αυστραλία, το Καναδά, τη Ν. Αφρική και την Ινδία. Όλες διαθέτουν τα χαρακτηριστικά και την αξία της Βρετανικής και ξεχωρίζουν από αυτή μόνο από το γεγονός ότι έχουν ‘χτυπημένο’ το σύμβολο του νομισματοκοπείου κοπής τους. Τέλος, είναι εξίσου σημαντικό να αναφερθεί ότι η λίρα εκτός από την αξία μετάλλου, είναι ένα νόμισμα που έχει και συλλεκτική αξία. Η πρώτη χρυσή λίρα, στη μορφή που τη γνωρίζουμε σήμερα με το πορτρέτο του Βασιλιά ή της Βασίλισσας μπροστά και τον Άγιο Γεώργιο πίσω, κόπηκε στο Λονδίνο το 1817. Παρόλα αυτά, ο αριθμός λιρών που κυκλοφορούσαν κάθε χρόνο διέφερε σημαντικά. Έτσι, ορισμένες λίρες έχουν διαμορφώσει σημαντική συλλεκτική αξία και βρίσκονται σπάνια να κυκλοφορούν στην αγορά σε σημαντικά υψηλότερες τιμές.

τα χαρακτηριστικά της λίρας

 

Τι να προσέξετε

Προσοχή: προτού αγοράσετε μια λίρα πρέπει να είστε σίγουροι για την ποιότητα και την αυθεντικότητά της. Υπάρχουν πολλές απομιμήσεις. Κυκλοφορούν οι λεγόμενες κίβδηλες ή κάλπικες λίρες, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κατασκευασμένες από άλλα υλικά, όπως το βολφράμιο, και είναι απλώς επιχρυσωμένες. Επίσης υπάρχει μία άλλη κατηγορία λιρών, οι οποίες είναι ναι μεν φτιαγμένες από χρυσό με χαρακτηριστικά σχεδόν ίδια με αυτά των κανονικών, όμως δεν παύουν να στερούνται τη συλλεκτική υπεραξία των γνήσιων λιρών.

Τι μπορείτε να κάνετε για να είστε σίγουροι για τη λίρα που θα αγοράσετε; Μα φυσικά να εμπιστευτείτε κάποιον επαγγελματία. Επειδή όμως και κάποιος επαγγελματίας έμπορος χρυσού ίσως ξεγελαστεί με κάποια πολύ καλή απομίμηση, εμείς στη Fasma Hellas, σας προσφέρουμε τη μέγιστη δυνατή εξασφάλιση για τις αγορές σας. Εκτός από τις απλές μεθόδους ελέγχου μιας λίρας, όπως είναι το ζύγισμα με ζυγαριά ακριβείας ή τον οπτικό έλεγχο της ποιότητας του νομίσματος με φακό, στη Fasma Hellas, διαθέτουμε την τεχνογνωσία και τα κατάλληλα μηχανήματα ώστε να ελέγχουμε και την καθαρότητα του κάθε νομίσματος. Διαθέτουμε τους πλέον σύγχρονους φασματογράφους, οι οποίοι μας επιτρέπουν την άμεση και γρήγορη ανάλυση περιεκτικότητας μετάλλου σε κάθε αντικείμενο και επιπλέον, δίνουμε στους πελάτες μας πιστοποιητικό αυτής της ανάλυσης.

Εμπιστευτείτε τη Fasma Hellas για τις αγορές σας και εξασφαλίστε ότι τα δώρα σας έχουν αξία. Δώστε στους αγαπημένους σας τα δώρα που τους αξίζουν!