Η αγορά χρυσού, είτε πρόκειται για χρυσές λίρες, είτε για ράβδους χρυσού, είτε για άλλα χρυσά νομίσματα, αποτελεί διαδεδομένη επένδυση ανά τα χρόνια. Επιπλέον, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο κοινό. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα αυτής της επένδυσης, που τη καθιστούν τόσο δημοφιλή;

Διασπορά Κινδύνου

Για κάποιον που είναι γενικά δραστήριος στο τομέα των επενδύσεων, η αγορά χρυσού θα μπορούσε να αποτελεί ένα ‘άνοιγμα’ σε διαφορετικό τομέα. Σε περιόδους χρηματοπιστωτικής αστάθειας, ο χρυσός τείνει να διατηρεί, και πολλές φορές να ανεβάζει την τιμή του και έτσι μπορεί να αντισταθμίσει απώλειες από άλλους τομείς. Αλλά και σαν πρώτη επενδυτική κίνηση, τον χρυσό χαρακτηρίζει η διαχρονικότητά του.

Άμεση Ρευστοποίηση 

Ο χρυσός είναι ένα μέταλλο που διατηρεί καθορισμένη τιμή σε όλο το κόσμο και μπορεί να ρευστοποιηθεί άμεσα σε οποιοδήποτε μέρος και αν βρίσκεται κάποιος χωρίς να διακινδυνεύεται η απώλεια χρημάτων. Έτσι, ακόμα και σε κάποια άμεση ανάγκη για ρευστοποίηση ο επενδυτής μπορεί να είναι βέβαιος για την αξία που λαμβάνει.

Ποικιλία επιλογών 

Ο χρυσός προσφέρει ευελιξία στο μέγεθος της επένδυσης που θα επιλέξει να κάνει κάποιος, καθώς μπορεί να επενδύσει από μικρότερα ποσά, αγοράζοντας λίρες, ως αρκετά μεγαλύτερα, επενδύοντας σε χρυσές ουγκιές ή ακόμα και ράβδους χρυσού. Έτσι απευθύνεται σε αρκετά μεγάλο αγοραστικό κοινό, πράγμα που κάνει τη συγκεκριμένη επένδυση ακόμα πιο περιζήτητη.

Αντοχή στο χρόνο

Αντοχή στο χρόνο

Η αγορά χρυσού αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή λόγω της αντοχής του μετάλλου στο χρόνο. Δεν είναι λίγοι οι αγοραστές που αποσκοπούν στο να αφήσουν ένα κεφαλαίο στις μεταγενέστερες γενιές, το οποίο να διατηρεί εκτός από την αξία του, και τη κατάστασή του αναλλοίωτη και επίσης να μπορεί να μεταφερθεί εύκολα οπουδήποτε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι λίρες Βικτωριανής εποχής οι οποίες βρίσκονται στην αγορά διατηρώντας, πολλές φορές, αξιόλογες καταστάσεις με λίγες φθορές και έχοντας ακόμα και πολλαπλασιάσει την αξία κτήσης τους. 

 

Προσοχή: Η αγορά χρυσού ενέχει τον κίνδυνο απάτης σε ότι αφορά τη γνησιότητα και τη καθαρότητα. Θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο να προμηθεύεται κανείς χρυσό από διαπιστευμένες πηγές που να μπορούν να πιστοποιήσουν τη περιεκτικότητα μετάλλου σε κάθε αντικείμενο αλλά και τη γνησιότητα του αντικειμένου. Έτσι μεγιστοποιείται η αξία της συγκεκριμένης επένδυσης, και αποφεύγεται το ενδεχόμενο η πραγματική αξία της αγοράς να μην ανταποκρινεται στο ποσό που επενδύθηκε. 

Στη Fasma Hellas, δίνουμε τη μέγιστη βαρύτητα στην αξία των αντικειμένων των πελατών μας. Διαθέτουμε τα κατάλληλα και πλέον σύγχρονα μηχανήματα και τελευταίας τεχνολογίας φασματογράφους, ώστε να πιστοποιούμε τη καθαρότητα των μετάλλων. Με συνέπεια και επαγγελματισμό, κάνουμε ακριβείς αναλύσεις και εκτιμήσεις μετάλλων. Παράλληλα αγοράζουμε και πουλάμε επενδυτικό χρυσό σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Τέλος, παρέχουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας να μετατρέψουν παλιά κοσμήματά τους σε ράβδους χρυσού μεγιστοποιώντας την μεταπωλητική αξίας των πολύτιμων αντικειμένων που έχουν στη κατοχή τους. Στόχος μας παραμένει πάντα η ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης και σεβασμού με τους πελάτες μας ώστε να επιτυγχάνουμε τη βέλτιστη εξυπηρέτησή τους.